PT & EMS STUDIO

coming soon

Cupping

September 2024

Bellabaci Cupping

Cupping massage is een techniek waarbij cups op de huid worden geplaatst en/of verschoven om spanning te verminderen, fasciale structuren los te maken, de bloedsomloop te bevorderen, cellulite/striae verminderen en pijnpunten weg te nemen. We bieden diverse behandelingen en kuren. Waaronder:

Check Mark Icon

Voordelen Bellabaci Cupping

Verbetert de doorbloeding

Verstevigt de huid

Lymfe wordt gestimuleerd

Pijnlijke en gespannen spieren

Werkstoffen worden beter opgenomen

Vermindert cellulite

Verbetert en verzacht littekenweefsel

Afvalstoffen worden afgevoerd

Maakt verklevingen los

Heeft een vaat verstevigende werking

Het versterkt de huid tegen schadelijke invloeden

Gewrichtspijn en versoepeling van omliggende weefsel

Positief effect bij hoofdpijnen/migraine

Geeft ontspanning

Verbetert spijsverteringsproblemen

Verzacht striae

LET OP! Of je mag beginnen met cupping hangt af van jouw klachten. Overleg vooraf altijd met je behandeld arts of therapeut.. Lees hier meer over wanneer je WEL en wanneer je NIET mag cuppen.

Bellabaci Cupping

We bieden diverse behandelingen en kuren.

Waaronder:

Brushstroke Arrow Smooth Round Curve

Cellulite/Striae

Heb jij last van ontsierende putjes en verklevingen op je benen, armen, buik of billen? Dat noemen we cellulite en je bent zeker niet de enige die hiermee kampt. Maar er is goed nieuws! Cupping therapie biedt een effectieve aanpak tegen cellulite. Met onze body cups en super cups kun je deze strijd aangaan op een manier die zowel zacht als effectief is, met minimale pijn en blauwe plekken.


De medische silicone cups van Bellabaci maken het mogelijk om via een specifieke cupping massage cellulite doeltreffend te behandelen.


Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.


1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

3. Verklevingen van huidlagen

4. Verslapping van de huid1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Een slechte doorbloeding kan leiden tot ophopingen van vocht en afvalstoffen op verschillende plekken in het lichaam. Wanneer de afvoer van lymfevocht niet optimaal functioneert, blijven deze afvalstoffen langer aanwezig dan gewenst. Dit kan resulteren in een dikke brij die vast komt te zitten tussen de vetcellen.


Het activeren van het lymfestelsel kan uitdagend zijn, aangezien het direct beïnvloed wordt door hormonen. Een verstoring in de hormoonbalans, zoals die kan optreden bij het gebruik van de anticonceptiepil, kan ervoor zorgen dat het lichaam meer vocht vasthoudt.


2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Verstoorde bloed- en lymfecirculatie kan leiden tot overvolle vetcellen. Wanneer afvalstoffen niet efficiënt worden afgevoerd, blijven ze vastzitten tussen de vetcellen. Dit resulteert in de ophoping van intercellulair vocht, dat zich transformeert in een slijmerige substantie. Deze substantie zorgt ervoor dat de vetcellen aan elkaar gaan kleven, waardoor knobbeltjes ontstaan.


De vetcellen, die naast elkaar liggen en druiventros-achtige structuren vormen, beginnen te groeien en meer ruimte in te nemen. Dit duwt de huid naar buiten, waardoor de zichtbare ‘druiventrosjes’ vergroten en uiteindelijk eilandjes vormen. Naarmate deze cellen voller worden, worden ze ook onregelmatiger van vorm.

Deze groei en onregelmatigheid kunnen de bloedvaten en zenuweindjes in de middelste en onderste huidlagen afknellen, wat een verklaring kan zijn voor de pijn die soms geassocieerd wordt met cellulite.


3 Verklevingen van huidlagen

Verklevingen treden op wanneer de opperhuid, lederhuid, en onderhuid aan elkaar vastzitten. Daarnaast kan de vetlaag in de onderhuid ook verkleefd raken met de spieren, wat beweging pijnlijk maakt. De pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door afgeknelde zenuwcellen. Deze verklevingen vind je vooral op de billen, heupen, en dijen.


Bij een combinatie van verklevingen met harde samenklonteringen van vetcellen voelt de huid bijzonder strak aan. Het is essentieel om deze verklevingen los te maken voor verbetering van de huidconditie en vermindering van pijn.


4. Verslapping van de huid

Verslapping van de huid kan aangeboren zijn, waarbij sprake is van een natuurlijk lossere huidstructuur die neigt te hangen.


Deze verslapping kan ook het gevolg zijn van leefgewoonten, zwangerschap, en andere factoren. Helaas is een ernstig verslapte huid vaak niet volledig te herstellen.


Veelgestelde vragen over Cupping en Cellulite

Doorzettingsvermogen en regelmatigheid zijn sleutelwoorden bij het gebruik van cupping als methode tegen cellulite. Start vandaag nog en zie hoe je huid transformeert!

Hoe Lang Cuppen voor Resultaat?

Afhankelijk van jouw individuele situatie, kan je de eerste resultaten zichtbaar zien na enkele weken van consistent gebruik. Voor het beste resultaat beveel ik aan om de cupping sessies regelmatig voort te zetten.


Is Cuppen Goed voor Cellulitis?

Ja, cupping bevordert de bloedcirculatie, verbetert de lymfe­drainage en kan de huidtextuur verbeteren, wat allemaal bijdraagt aan de vermindering van cellulitis.

Hoe Effectief is Cupping Massage?

Cupping is bewezen effectief in het ver­beteren van de huid­textuur en het ver­minderen van cellulite door het stimuleren van de doorbloeding en het bevorderen van

detox­ificatie.

Kun Je Cellulitis Wegmasseren?

Hoewel cellulitis niet volledig ‘weg­gemas­seerd’ kan worden, kan regelmatige massage met cupping aanzienlijk helpen bij het ver­minderen van de zicht­baarheid en het ver­beteren van de huid­conditie.

Buik

Deze unieke behandeling, gericht op het centrum van je emoties en je ‘tweede hersenen’ – de darmen – biedt niet alleen verlichting van alledaagse kwalen maar bevordert ook een dieper gevoel van ontspanning en welzijn.

Het is dus helemaal geen slecht idee om deze regio wat extra aandacht te geven!


Het masseren met de cups op de buik geeft verlichting, ontspanning en kan helpen bij een betere, gezondere stoelgang.


Heb je last van striae, cellulite, love handels of verslapte huid van de buik? Ook daarop kan een cupping massage positief effect hebben.


Met een cuppingkuur pak je een breed scala aan lichamelijke ongemakken aan. Of je nu kampt met een opgeblazen gevoel, constipatie, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), of zelfs diarree, deze innovatieve cups bieden een natuurlijke oplossing.


Buik cupping massage is een revolutionaire methode om niet alleen het uiterlijk van de buik te verbeteren, maar ook om de huid aanzienlijk te verstevigen, zelfs na aanzienlijk gewichtsverlies, zoals 50 kg. Deze techniek bevordert niet alleen de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen, maar helpt ook bij het strakker maken van de huid, waardoor je een meer getonifieerde en gladde buik krijgt.


Check Mark Icon


Voordelen


Verbetert de doorbloeding

Vermindert vocht vasthouden

Vermindert verslapte huid

Verbetert de doorbloeding in handen en voeten

Afvalstoffen worden afgevoerd

Ondersteunt de stoelgang

Vermindert love handles

Hormonaal disbalans

Lymfe wordt gestimuleerd

Werkstoffen worden beter opgenomen


Stress

Stress cupping therapie heeft een direct effect op het para-sympathisch zenuwstelsel en de door de bijnieren geproduceerde stresshormonen.

De werking van de cups helpt bij het stimuleren van de bloedstroom en het verwijderen van gifstoffen om de productie van serotonine, het gelukshormoon te verhogen.


Deze eigenschappen maken je gevoelig voor stress

Stress cupping heeft een ontspannende werking en werkt ondersteunend bij het verlichten van stressklachten. Maar om jouw stress echt blijvend te verminderen is het belangrijk om je bewust te worden van de oorzaak van de stress.


Perfectionisme

Moeilijk steun kunnen vragen

Moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, grenzen kunnen aangeven of voor zichzelf opkomen

Gevoelens slecht kunnen uiten

Veel van zichzelf eisen en ‘moeten’

Zogenaamde type A-factoren: ambitie, prestatiegerichtheid, competitie, gehaastheid, niet ‘niets’ kunnen doen, vaak twee dingen tegelijk doen

Grote betrokkenheid bij gezin of werk

Gevoel weinig invloed te kunnen uitoefenen op de omgeving en het eigen leven

Groot verantwoordelijkheidsgevoelCheck Mark Icon

Voordelen van stress cupping


 • Kalmeert zenuwstelsel en gevoel van stress
 • Ontspant de spieren door stress veroorzaakte pijn
 • Verbetert slapeloosheid en bijnieruitputting
 • Geeft een diepe ontspanning
 • Heeft genezende eigenschappen op psoriasis en eczeem
 • Geeft ontspanning op de geest, bij drukke gedachtes
 • Verlicht verkrampte kaakspieren (knarsentanden)
 • Voert afvalstoffen af
 • Geeft zuurstof aan de cellen


Pijn(klachten)

De Bellabaci pijnklachten cupping therapie geeft vaak bij chronische klachten en bij pijnklachten een verlichting.

Doordat het een prikkeling geeft aan het zenuwstelsel en deze weer door geeft aan de hypothamulus in de hersenen maakt het hormoon stofjes aan zoals endorfines, serontines maar ook aan de doorstroming en heeft ondersteunt bij een lymfedrainage.


Young Woman Getting Vacuum Leg Massage with the Special Cups. Chinese Massage

Wat is pijn eigenlijk?

Iedereen heeft weleens pijn. Het is onaangenaam tot ondraaglijk gevoel. Het kan zeurend, krampend, kloppend en stekend zijn. Pijn ontstaat vaak als het lichaam beschadigd wordt, bijv. bij een val of door een klap.

Maar ook als je een ontsteking in het lichaam hebt of bij een beknelling of overbelasting. Pijn kan ook worden veroorzaakt door druk of schade aan zenuwstelsel.

Hersenen zorgen voor een pijngevoel. We spreken over chronische pijn als de pijn lang duurt en er geen duidelijke oorzaak is. Bij acute pijn is er een aanwijsbare oorzaak.


Cupping kan een verlichting geven bij pijn omdat het het zenuwstelsel prikkelt en verklevingen los maakt.


Bij welke pijnklachten kan cupping helpen?*

Vermoeide, pijnlijke spieren

Pijn (chronische of acute pijn)

Ischias

Rug en gewrichtspijn

Fibromyalgie

Migraine of hoofdpijn

Verkoudheid/astma

Heft blokkades op in de energiestroom


*Het is belangrijk om voordat je start met cupping voor jouw pijnklachten eerst te overleggen met je arts.

Sport

Verbetering sportprestaties met Bellabaci Cupping Therapie

Verbetering sportprestaties met Bellabaci cupping therapie, myofasciale decompressie of cupping massage is een holistische behandeling. Veel atleten ondergaan op dit moment deze behandeling voor het herstellen van blessures en om hun atletische prestaties te verbeteren. De Vit ic ijsmassage wordt hiervoor ook ingezet om zwellingen te verminderen, de spierspanning te ontspannen, de doorbloeding extra te stimuleren.


Voordelen van sportprestaties met Bellabaci cupping therapie

 • Verminderen van gespannen spieren en verklevingen. Dit is de belangrijkste reden waarvoor atleten deze therapie nodig hebben.
 • Het stimuleert de doorbloeding. De huid wordt door de zuigkracht in de cup omhoog getrokken waardoor er een vacuüm ontstaat tijdens een sessie, dit zorgt ervoor dat het zuurstofrijke bloed, glucose, mineralen, hormonen sneller naar het behandelde gebied gaat waardoor sneller herstel.
 • Vermindert ontstekingen. Door de verhoogde bloedtoevoer en door de huid los te maken van spieren en gewrichten zorgt ervoor dat de ontsteking vermindert doordat het vocht sneller gedraineerd wordt.
 • Cupping gaat heel goed samen met andere behandelingen. Zoals acupunctuur, reflexologie, fysiotherapie, triggerpoints etc.
 • De meest voorkomende klachten die zijn behandeld met cupping therapie zijn: nekpijn, rugpijn, pijn in de schouder, pijn in de gewrichten, chronische spier onevenwichtigheden of spierspasmen en hielspoor.

Wanneer kun je wel cuppen?

INDICATIES

Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren

Fibromyalgie

Pijn (chronische pijn en soms acute pijn)

Cellulite

Migraine of Hoofdpijn

Buikklachten, darmklachten, menstruatieklachten

Vochtretentie, oedeem en lymfe stagnatie

Ontgiften

Rug en gewrichtspijn

Na borstkanker oedeemtherapie (wel onder begeleiding van huidtherapeut of oedeem gespecialiseerde fysiotherapeut)

Verstevigen van de huid (bijv. na zwangerschap of afvallen)

Aangezichtsverlamming

Verlies van elasticiteit van de gezichtshuid

Kleine spataderen (zgn. spinnetjes)

Regulering van het autonome zenuwstelsel

Ischias

Slapeloosheid en stress

Verminderde energie

Onvruchtbaarheid

Rimpels, verstevigen van de gezichtshuid

Striae en littekenweefsel

Verkoudheid

Hoest/astma (geeft verlichting bij taaislijmziekte)

Fibrosis (wel onder begeleiding van huidtherapeut)

Wanneer kun je niet cuppen?

CONTRA INDICATIES

Hernia (wel onder begeleiding therapeut/fysio

Zwangerschap af te raden of onder begeleiding

Kanker (minimaal remissie van 5 jaar en in overleg)

Bloedziekten

Beschadigde open huid

Flebitis

Nierfalen of geschiedenis ervan

Levercirrose of geschiedenis hiervan

Hartziekte of geschiedenis hiervan

Ongecontroleerde hoge bloeddruk

Diabetici als je jezelf prikt

Energie te kort

Bloedverdunners

Rosacea en acne evt. wel maar vraag aan jou therapeut

Fillers en permanente filters (wordt afgevoerd)LET OP:

Cupping therapie vervangt geen enkele medische behandeling. Adviseer cliënten om niet te stoppen met medicatie en vraag altijd aan de behandelaar of deze therapie veilig is en geen kwaad doet bij een andere behandeling. Veiligheid voor alles, het gaat om de gezondheid en het welzijn van je cliënt. Vraag de cliënt altijd eerst contact op te nemen met de huisarts of behandelend arts.


Woman Exercising Illustration

Just Keep Moving

Netwerkweg 5C en D

7251 KV Vorden

KVK 72194944

Proefsessie?

info@justkeepmoving.nl

06 11 88 66 53

Facebook
Instagram Outline Logo